Pitje vode je ključno da lahko normalno funkcioniramo

Pitje vode je ključno da lahko normalno funkcioniramo

Ko sem se začel nekaj let nazaj, bolj resno ukvarjati z športom, sem hitro ugotovil, kako pomembno je pitje vode. No tako pa sem do tega spoznanja prišel, ko sem začel trenirati boks. Boks pa je bil fizično zelo naporen šport, kar pa je pomenilo, da sem se na treningih zelo potil, ter je telo iz sebe dalo kar nekaj vode. Tukaj pa je nato bilo zelo pomembno, da sem dobro poskrbel za hidracijo. V kolikor pa za to ni bilo poskrbljeno in sem spil zelo malo vode pred treningom, pa sem potem posledice čutil na temu, da se mi je začelo močno vrteti, zmanjšal se mi je vid, temu pa je nato sledil še močan glavobol.

No zato pa sem vedno poskrbel, da sem na dan spil vsaj 3 litre vode, na dneve, ko pa sem imel treninge pa tudi do 4 litre. S tem pa sem dosegel, da sem lahko normalno opravljal treninge, ter nisem tvegal, da bi me spet doletela dehidracija, saj sem se potem slabo počutil še naslednji dan ali dva.

Poleg tega pa sem tudi opazil, da ko sem poskrbel za pitje vode, nisem več imel nenadnih manjših glavobolov in sem bil tudi čez dan veliko bolj poln energije. Tako pa je pitje vode, oziroma pazenje na hidracijo, konkretno izboljšalo moje počutje skozi dan in mi omogočilo, da sem lahko v dnevu opravil veliko več, saj mi je hidracija, oziroma pitje vode, izboljšala koncentracijo in tako produktivnost.

Pomembno pa je bilo, da je pri hidraciji bila vključena samo voda. To pa zato, ker lahko ostale pijače vsebujejo razne snovi, ki pa nas dehidrirajo, tako da je voda tukaj res daleč najboljši način, s katerim poskrbimo za dobro hidracijo.